Bli epleplukker

  • Liker du EPLER, EPLEkake, EPLEmost, EPLEmos, EPLEgløgg eller EPLEsyltetøy?
  • Bor du i Sør-Rogaland og har ikke tilgang til gode, norske epler?
  • Vil du ta vare på naturressurser og deler gjerne med andre det du har fått?
  • Ønsker du å bli epleplukker?

Eplefryd sitt mål er å bidra til at alle epler i Sør-Rogaland blir brukt. Vi kommer med jevne mellomrom i kontakt med hageeiere som vil gi bort sine epler (eller annen frukt), fordi de ikke har kapasitet til å bruke dem selv. Eplene kommer i forskjellige sorter, størrelser og mengder og kan høstes i september og oktober. Eplefryd får til tider inn flere epler enn vi kan bruke.

Eplefryd ønsker derfor å komme i kontakt med EPLEPLUKKERE som er interessert i å bli knyttet opp mot gavmilde hageeiere.

Som epleplukker høster du dine egne epler i en hage i lokalområde. Mottoet her er «plukket med kjærlighet». Du etterlater hagen ryddig og takker hageeieren på din egen måte. Du bruker eplene og deler dem gjerne med slektninger og venner.

Tjenesten er gratis.

Eplefryd sitt mål nås. Hageeier får se at eplene brukes. Epleplukkeren får epler. Vinn-vinn for alle involverte. NB! Eplefryd videreformidler kun kontakt mellom epleplukker og hageeier for ett år om gangen. Dersom du ønsker å hente epler også neste år, må du spørre hageeieren direkte eller få tildelt en ny hage gjennom Eplefryd.

Skriv gjerne hvorfor du ønsker å bli epleplukker gjennom Eplefryd.

NB! Det er mange som har meldt seg og Eplefryd tar derfor ikke imot nye epleplukkere for tiden.